Кликни на сличицу за преглед у пуној величини

 

У суботу, 26. фебруара 2022. године, на општинском такмичењу из српског језика и књижевности одржаном у Српској Црњи, наши ученици које је припремала наставница Љиљана Никић, остварили су изузетан успех. Ученик петог разреда, Матеј Миловановић, освојио је прво место, а ученик осмог разреда, Лука Садовски, освојио је треће место. Овим путем честитамо наставници и ученицима.

Свети Сава - школска слава, 27.1.2022. година

Друго полугодиште почиње у понедељак, 17. јануара 2022. године.
Ученици млађих разреда (I - IV) долазе у преподневну смену од 8.00 часова, а ученици старијих разреда (V-VIII) у поподневну смену од 13.30 часова.
Предшколска установа: Припремна предшколска група и Старија предшколска група долазе у вртић у преподневну смену од 8.00 часова.

У четвртак, 23. децембра завршило се прво полугодиште школске 2021/2022. године.
Зимски распуст трајаће од 24. децембра 2021. до 14. јануара 2022. године.
Први наставни дан у другом полугодишту је понедељак, 17. јануар 2022. године.
Ученици млађих разреда (I - IV) долазе у преподневну смену од 8.00 часова, а ученици старијих разреда (V-VIII) у поподневну смену од 13.30 часова.
Предшколска установа: Припремна предшколска група и Старија предшколска група долазе у вртић у преподневну смену од 8.00 часова.
Свим ученицима и наставницима желимо пријатан распуст и срећне предстојеће новогодишње и божићне празнике.

Општина Нова Црња традиционално је, поводом новогодишњих празника, и ове године поклонила пакетиће деци у забавишту.

Поводом новогодишњих празника, Месна заједница Радојево даровала је деци у забавишту поклоне.

Божићни пакетићи за ниже разреде од Удружења грађана "Елизабета Фесл де Алемани - ЕФА"
Општина Нова Црња поклонила је школи едукативни материјал - Атлас света, Свемир и књижицу Упознајте вирусе.

НОВОГОДИШЊИ ХУМАНИТАРНИ БАЗАР
У току ове недеље наши ученици и запослени допринели су организацији Новогодишњег хуманитарног базара, који реализује Хуманитарна група ,,Зрак светлости", кроз реализацију креативних радионица.

Други део семинара ,,Активно учење"

Тематска активност Традиционални плес/модерни плес
Наставник физичког васпитања, наставница физике која се бави модерним плесом и педагошки асистент као представник КУД-а "Добривоје Путник" из Радојева, реализовали су активност у оквиру које су ученици посетили просторије КУД-а, упознали се са изгледом ношњи, са основним корацима наших народних игара, затим са основним корацима модерног плеса, после којих је уследило поређење. Након тога ученици су се забављали кроз плес, игру и дружење.

Данас, 25. новембра 2021. године, ученици наше школе учествовали су на Дечијој ликовној колонији у Тоби у оквиру манифестације "Михољски сусрети села"

Наши ученици осмог разреда су јуче, 28. новембра 2021. године, у оквиру часа одељенске заједнице имали прилику да се упознају са садржајем "Чувам те" националне платформе, да читају и дискутују о различитим врстама и нивоима насиља, као и да прођу кроз онлајн обуку "Шта можеш да урадиш када имаш сазнање да твој друг или другарица трпе насиље". Платформа на једном месту интегрише све потребне аспекте темељне превенције и алате за сузбијање насиља у школама и намењена је не само ученицима, него и родитељима и запосленима у школама.

Са жељом да подстакне ученике да читају књиге ван школске лектире, наставница српског језика и књижевности покренула је са ученицима читалачки клуб.

На данашњој радионици, ученици петог разреда израђивали су чланске карте и писали поруке о књигама и читању, а заједно са наставницом направили су списак књига које ће читати у току школске године.

ОБАВЕШТЕЊЕ
Кризни штаб за сузбијање заразне болести Covid-19, на седници одржаној 4. новембра 2021. године, донео је следећу одлуку:
Распуст за ученике основних и средњих школа траје од 8. до 12. новембра 2021. године, а први наставни дан је 15. новембар 2021. године.
На основу овога обавештавамо ученике и родитеље да смо од сутра на јесењем распусту, а у школске клупе се враћамо у понедељак, 15. новембра, према уобичајеном распореду.
Ова одлука се не односи на вртић. Старија предшколска и припремна предшколска група редовно похађају вртић у понедељак (8.11.2021.), уторак (9.11.2021.) и среду (10.11.2021.). Четвртак и петак су нерадни дани.

Данашњи дан у нашој школи обележиле су тематски реализоване активности на тему "Здрава храна". Кроз различите нивое повезивања, наставници су са ученицима тимски обрадили тему о биолошки важним органским једињењима (протеини, угљени хидрати, масти и витамини) у оквиру хемије, затим израчунавали енергетску вредност намирница у оквиру физике, савладали правилну четворострану пирамиду, цртали мрежу пирамиде и израђивали макету у оквиру математике, слушали о пирамидама у Египту у оквиру географије, испробали пирамидални тренинг и причали о балансираној исхрани спортиста у оквиру физичког и здравственог васпитања, припремали материјал за израду пирамиде исхране у оквиру технике и технологије и, најзад, савладали све елементе пирамиде здраве исхране у оквиру биологије и руског језика.

У периоду 22 - 24. октобра одржан је, у нашој школи, тродневни семинар на тему "Активно учење". Учесници семинара били су директори, наставници предметне и разредне наставе, васпитачи и педагози основних школа у Радојеву и Александрову.

У периоду од 4.10.2021. до 10.10.2021. године у нашој школи је обележена Дечија недеља под слоганом "Дете је дете да га волите и разумете". Дечија недеља отворена је активностима посвећеним нашем књижевнику и песнику Љубивоју Ршумовићу. Носиоци активности су били наставница српског језика и књижевности Љиљана Никић и библиотекарка Тијана Левнајић, заједно са учитељима. Потом смо део активности посветили Светском дану животиња, реализовали смо музичке активности и време посветили сећању на Мињу Суботу. Организоване су спортске активности, полигонска такмичења и школски биоскоп. Последњег дана уприличен је пријем првака у Дечји савез. Све активности реализоване су у складу са епидемиолошким препорукама.

Данас, 1.октобра, у нашој школи, је на иницијативу и у сарадњи са Црвеним крстом Нова Црња, обележен Међународни дан старијих особа, те су учитељи и педагог наше школе са ученицима реализовали креативне активности и направили поклоне како би изненадили старе мештане Радојева. Ученици наше школе су посетили неколицину старијих мештана, честитали им дан старијих особа и уручивши им поклоне указали на то да су им на располагању за сваку помоћ која им је потребна. Чувајте Ваше старе и пружите им пажњу

Данашњи дан, 27.9.2021. године, у нашој школи обележила је посета делегације фондације „Csilla von Boeselager Stiftung Osteuroaphilife e.V’’ из Немачке, на челу са великим добротвором госпођом Elizabet Fessel de Alemany и генералном директорком фондације Valentinom Hornkamp, као и посета представница удружења грађана "Дуга" из Аде на челу са Весном Циврић. Наши гости су се упознали са запосленима у школи, посетили децу у вртићу и ученике нижих разреда, упознали се са инфраструктуром школе и опремом којом школа располаже, разговарали са директором и педагогом. Сарадња са фондацијом и удружењем траје већ неколико година, а овом посетом учврстили смо темеље даље сарадње. Представници школе изразили су дубоку захвалност представницима фондације на несебичној помоћи и подршци коју пружају нашој школи и нашим ђацима.

У петак, 17.9.2021. године, волонтерке Црвеног крста Нова Црња Милица Деспотов и Сабрина Миучин, реализовале су радионицу на тему "Безбедност у саобраћају" за наше драге ђаке прваке.

Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе данас, 15. септембра 2021. године, ученици наше школе заједно са својим учитељима и наставницима истакли су значај државне, односно народне заставе кроз разне активности.

Међународни дан писмености обележен је предавањем и правописним квизом "Погоди како се пише" и са ученицима виших разреда. Наставница српског језика и књижевности Љиљана Никић одржала је предавање и реализовала квиз, док је библиотекарка Тијана Левнајић са ученицима урадила пано на тему писмености.

Дана 8. септембра 2021. године у нашој школи су ученици нижих разреда са својим учитељима и наставницом обележили Међународни дан писмености кроз различите читалачке и едукативне активности. Циљ је био да скренемо пажњу на важност образовања и описмењавања са закључком да писменост сама по себи није сврха, него темељно људско право које је предуслов за остваривање других људских права.

У оквиру Конкурса за установе основног и средњег образовања и васпитања и регионалне центре за професионални развој запослених у образовању са седиштем на територији АП Војводинe за финансирање и суфинансирање програма и пројеката у области основног и средњег образовања у АП Војводини за 2021. годину који је расписао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, наша школа је добила средства за реализацију пројекта „Дигитализација наставе“. У сарадњи са Центром за стручно усавршавање Кикинда, данас је у нашој школи овај пројекат и реализован кроз организовање обуке за наше запослене на тему „Интерактивна табла као подршка иновативним методама у настави“. Циљ овог пројекта је модернизација образовно-васпитног рада кроз стручно усавршавање наставног кадра за употребу дигиталних алата у настави.

Данас, 1. септембра, дочекали смо наше ђаке са великом радошћу. Уприличени су пријем првака и добродошлица свим осталим ђацима. Осим дружења са родитељима и децом, угостили смо и делегацију Општине Нова Црња. Представници општине пожелели су срећан почетак нашим првацима и увеличали њихову срећу пригодним поклонима.

Драга децо, још једном вам желимо сигурне, радосне и радознале кораке у новој школској години!

Поштовани родитељи и ученици,
Приближава нам се почетак нове школске године, која почиње у среду, 1.септембра. Часови ће бити организовани у школи, уз поштовање свих мера безбедности и трајаће 45 минута.
Ученици млађих разреда (I - IV) долазе у преподневну смену од 8.00 часова, а ученици старијих разреда (V-VIII) у поподневну смену од 13.30 часова.
Предшколска установа: Припремна предшколска група долази у преподневну смену од 8.00 часова,
Старија предшколска група у вртић долази у 12.30 часова.

ДЕЦО, РАСПУСТ ЈЕ ПОЧЕО!

Играјте се, истражујте, помало учите и много уживајте!

Срећан распуст!

Матуранти школске 2020/2021. године

Ученица седмог разреда, Анђела Ђерђов, освојила је прво место на 47. Песничкој штафети. Заједно са наставницом српског језика и књижевности Љиљаном Никић присуствовала је на завршној свечаности у Градској библиотеци "Жарко Зрењанин" у Зрењанину, где је прочитала песму "Јабука". Честитамо ученици и наставници на освојеном првом месту!

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=rP5DohjxWyM&feature=share&fbclid=IwAR1pnwzmOhODEKIobLBrkiOIwW9axL8PpyXgxoGijO9d-ISYfun1YVec00A

ОБАВЕШТЕЊЕ
Пролећни распуст почиње сутра, 30.4.2021. године, и завршава се у петак, 7.5.2021.
Од понедељка, 10.5.2021. године, ученици старијих разреда (V-VIII) остварују непосредан образовно-васпитни рад у школи и долазе у преподневну смену од 8.00 часова. Ученици млађих разреда (I-IV) долазе у поподневну смену од 13.00 часова.
Старија група забавишта иде од 12.00 часова, а припремна предшколска група полази у 8.00 часова.

Од понедељка, 19.4.2021. године, ученици старијих разреда (V-VIII) остварују непосредан образовно-васпитни рад у школи и долазе у поподневну смену од 13.00 часова.

Драги ученици,
Обавештавамо вас да су петак, 2. април, и понедељак, 5. април, нерадни и ненаставни дани.

Од понедељка, 22.3.2021. године, ученици млађих разреда (I - IV), припремна предшколска група и старија група, остварују непосредан образовно-васпитни рад у школи. Ученици старијих разреда (V-VIII) настављају са наставом на даљину (онлајн).

Због неповољне епидемиолошке ситуације у Републици Србији, на основу препоруке Кризног штаба од 12. марта 2021. године, Министарство просвете донело је одлуку да се од понедељка, 15. марта, настава за ученике другог циклуса (V - VIII) основне школе, организује путем наставе на даљину.

Свети Сава - школска слава, 27.1.2021. година

Друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.
Ученици млађих разреда (I - IV), припремна предшколска група и старија група долазе у преподневну смену од 8.00 часова, ученици старијих разреда (V-VIII) у поподневну смену од 13.00 часова.

Јуче, 18. децембра, у складу са измењеним календаром рада, завршено је прво полугодиште школске 2020/2021. године.

Зимски распуст почиње у понедељак 21.12.2020. и траје до петка 15.1.2021.
Настава у другом полугодишту почиње у понедељак 18.1.2021.
Детаљније о поласку у школу и начину рада информисаћемо вас пред почетак другог полугодишта.
Свим ученицима желимо срећне новогодишње и божићне празнике!

Поштовани родитељи и драги ученици,
Обавештавамо вас да од понедељка, 30. новембра, ученици нижих разреда (I-IV) долазе у преподневну смену и настављају са непосредним васпитно-образовним радом. Ученици виших разреда (V-VIII) прелазе на наставу на даљину (он-лајн).

 

Поштовани родитељи и драги ученици,
Приближава нам се почетак нове школске године. Због актуелне ситуације организација почетка нове школске године ће бити нешто другачија у односу на претходне.
Основна школа определила се за основни модел реализације васпитно-образовног рада (сви часови ће бити организовани у школи, уз поштовање свих мера безбедности).
Ученици млађих разреда (I - IV) долазе у преподневну смену од 8.00 часова, ученици старијих разреда (V-VIII) у поподневну смену од 13.00 часова.
Сви часови су скраћени.
Предшколска установа: Припремна предшколска група долази у преподневну смену од 8.00 часова и боравиће у вртићу до 11.00 часова,
Старија предшколска група (5-6 година) у вртић долази у 12.30 часова и боравиће у вртићу до 15.30 часова.

 

ДЕЦО, РАСПУСТ ЈЕ ПОЧЕО!

Играјте се, истражујте, помало учите и много уживајте!

Срећан распуст!

 

 

Од 23.3.2020. године настава за ученике од првог до четвртог разреда

емитоваће се на каналу РТС 2,

док ће се настава за ученике од петог до осмог разреда емитовати

на каналу РТС 3.

 

На адреси https://www.mojaskola.gov.rs/ почела je са радом едукативна платформа

која ће константно бити допуњавана новим корисним и интерактивним материјалима

за учење и проверу знања.

 

 

Видео материјале, осим на телевизијским каналима, можете пратити и преко адресе

https://rtsplaneta.rs/ кликом на линк у менију ,,Моја школа”.

 

РАСПОРЕД ЕМИТОВАЊА НАСТАВЕ ЗА ОСНОВНУ ШКОЛУ

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

 

Учење на даљину почиње у уторак, 17.03.2020.

За све основце образовни садржај биће емитовани на Трећем програму РТС-а, а сви

емитовани часови биће доступни на платформи РТС Планета,

где се могу накнадно или више пута прегледати, истог или наредних дана

(оператери неће наплаћивати проток и пренос података за наведене едукативне садржаје)

Часови ће бити емитовани на каналу РТС 3, према распореду по разредима, који ће дан пре

емитовања бити доступни на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја

https://www.rasporednastave.gov.rs/

За све ученике од првог до седмог разреда емитоваће се образовни садржаји у блоковима

од по два часа дневно. За ученике осмог разреда емитоваће се едукативни садржаји у

блоковима од по три часа дневно, од којих ће два увек бити српски језик и математика, а

трећи час је један од предмета који се полажу на завршном испиту.

 

ЗБОГ ПРОГЛАШЕЊА ВАНРЕДНОГ СТАЊА, НАСТАВА СЕ ОБУСТАВЉА ОД

16.03.2020. ДО ДАЉЊЕГ.

 

Библиотека наше школе је, у сарадњи са ученицима,

28.2.2020.године обележила Национални дан књиге.

Слоган наше библиотеке био је: "Прогутај књигу, нахрани машту".

 

26. 2.2020. године у Српском народном позоришту у Новом Саду,

ученици 8.разреда из Радојева, Српске Црње и Војвода Степе

гледали су оперу "Риголето".

 

У ПОНЕДЕЉАК, 24.2.2020. ГОДИНЕ НАСТАВЉАМО НАСТАВУ.

Ученици млађих разреда (I-IV) долазе у поподневну смену од 13.30 часова,

ученици старијих разреда (V-VIII) у преподневну смену од 8.00 часова.

Млађа група деце и старија припремна група долазе у вртић

у преподневну смену од 8.00 часова

 

 

Због широке распрострањености активности вируса грипа,

Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне

мањине - националне заједнице донео је Одлуку о привременој обустави рада

предшколских и школских колектива на територији АП Војводине.

НАСТАВА СЕ ОБУСТАВЉА 12 - 21. ФЕБРУАРА 2020. ГОДИНЕ,

а Одлука о начину надокнаде пропуштеног рада биће донета накнадно.

 

27.1.2020. године председник општине Нова Црња, Владимир Бракус, уручио је

директорима школа, на територији општине, Светосавску повељу.

 

 

 

Светосавски бал, 27.1.2020. год.

 

Свети Сава - школска слава, 27.1.2020.год.

 

 

 

У складу са Календаром образовно-васпитног рада основне школе,

за школску 2019/2020. годину, зимски распуст почиње 24. децембра 2019. године.

и трајаће до 14. јануара 2020. године.

Друго полугодиште почиње 15. јануара 2020. године.

Ученици млађих разреда (I - IV) долазе у преподневну смену од 8.00 часова,

ученици старијих разреда (V - VIII) у поподневну смену од 13.30 часова.

 

У оквиру пројекта Британског савета под називом "Школе за 21. век",

ученици наше школе, Саша Стојшин и Милица Мијучин, под менторством наставнице

Гордане Личине, представили су пројекат под називом " Мерење температуре".

Интервју са Сашом за Јутарњи програм можете погледати на снимку

 

 

Новогодишња приредба одржана је 20.12.2019.године

 

 

Другу годину заредом, ученици наше школе су део акције коју спроводи

издавачка кућа Klett.

Наставница српскогјезика Љиљана Никић, која је и ментор читалачког клуба,

поделила је ученицима бесплатне примерке победничког романа

"Хотел Милион звезда" ауторке Драгане Кнежевић.

 

Републичко такмичење у програмирању пропратила је и РТС, а шта су забележили

можете погледати на Званичном каналу емисије "Ово је Србија"

 

 

ТАКМИЧЕЊЕ У ПРОГРАМИРАЊУ

Републичко такмичење у програмирању у оквиру програма "Школе за 21.век",

које организује British Council, одржано је 29.11.2019. године

 

Наставница руског језика Тамара Баста и наставница хемије Јелена Жупунски

реализовале су тимски час посвећен Дмитрију Ивановичу Мендељејеву

-руском хемичару, академику и научнику

 

У нашој школи обележен је Европски дан језика

 

На часу Природе и друштва, у оквиру наставне јединице "Школа некад и сад",

учитељица Рајка Шуша упознала је ученике 3. разреда са школом некада

(прибором, уџбеницима, дечјом литературом, ђачком униформом...)

 

Семинар "Тимски рад и сарадња наставника у функцији осигурања

квалитета рада установе"

 

ТИМСКА НАСТАВА

Тема: Оријентација помоћу компаса и знакова из природе

Ученици трећег разреда, учитељица Рајка Шуша и директор школе Зоран Зукић

 

Волонтери Црвеног Крста Нова Црња, Милица Деспотов и Давид Миучин,

реализовали су радионицу на тему "Безбедност деце у саобраћају"

 

Директор школе, Зоран Зукић, 17.09.2019. године положио је испит за лиценцу директора.

Овим путем му честитамо и желимо успешан наставак каријере.

 

У нашој школи одржана је акција "Очистимо свет", у оквиру које смо

заједничким снагама средили наше двориште и простор око школе

 

ДЕЦО, РАСПУСТ ЈЕ ПОЧЕО!

Играјте се, истражујте, помало учите и много уживајте!

Срећан распуст!

 

Матурско вече ученика осмог разреда

 

Матуранти школске 2018/2019. године

 

У посету су нам дошла деца из Војвода Степе, 10.6.2019. година

 

Педагог школе, Милана Будисављевић, осликава симбол нашег школског тима

 

Тим наше школе "Мали Принц" снимио је филм под називом "Пружи руку" и

освојио треће место на овогодишњем Филмић-у 2019. године.

 

Сви заинтересовани Филмић 2019. "Пружи руку" могу погледати на youtube на

следећем линку https://www.youtube.com/watch?v=BbEanJD60sU

 

 

Палић, Суботица - екскурзија ученика осмог разреда

 

 

ОШ "Станко Крстин" пријавила се на конкурс "Не прљај, немаш изговор".

Ученици наше школе, уз помоћ родитеља и свих запослених у школи,

учествовали су у акцији уређења школског дворишта.

Након завршене обуке "Школе за 21. век", коју су прошли наставници наше школе,

започет је пројекат под називом "Чистија и зеленија школа".

Наставници су применили знање са обуке: критичко мишљење, дрво проблема

и употрба micro:bit-а

 

Ученица наше школе Емина Стан освојила је друго место

на 45. манифестацији Песничке штафете.

Награда јој је уручена у Културном центру у Зрењанину.

У жирију је био песник Владимир Андрић, а Еминина менторка била је

наставница српског језика Љиљана Никић.

 

 

ПРАВЉЕЊЕ САПУНА

Ученици другог разреда и учитељица Рајка Шуша, 14.3.2019. година

 

Светосавски коктел, 27.1.2019.год.

 

 

 

 

Колектив ОШ "Станко Крстин"

школска 2018/2019.године

 

Колектив ОШ "Станко Крстин"

школска 2016/2017. годинa

 

Колектив ОШ "Станко Крстин"

школска 2015/2016. година